Sådan opbygger du en affiliateside DEL 3

Næste skridt er så, at finde de relevante søgeord i vores case har vi jo fundet dem og nu vil jeg så se hvor stor konkurrencen er på de givne søgeord. Jeg starter med at trykke på beregn udfor søgeordssætningen Hvordan binder man et slips. Det er min erfaring, at alt under 20 i søgeordskonkurrence er til at arbejde med og man kan med forholdsvis få tiltag, få sit website til at ranke i nærheden af side 1. Fortæller værktøjet, at der er mellem 20 og 40, så skal man arbejde lidt mere dedikeret med søgemaskineoptimering og generere noget godt indhold.

Longtailpro2

På alle de relevante søgeord, trykker jeg beregn og fjerner irrelevante søgeord fra værktøjet ved at trykke på det røde kryds. Når jeg har gjort det på alle søgeordene, kan se hvad konkurrencen er på hvert søgeord. Det skal lige siges, at i vurderingen af konkurrencen, skal man med større og mere komplekse affiliate websites gå grundigere til værks i sin søgeordsanalyse men i denne case er der jo knap 4.800 søgninger og en begrænset konkurrence og derfor kan man sagtens nøjes med en lidt mere overfladisk søgeordsanalyse.

Longtailpro3

 

Vi kan nu se fra vores beregninger i Longtail Pro, at følgende af de søgeord med flest søgninger efter har følgende konkurrence:

  • Hvordan binder man et slips en søgeordskonkurrence på 16
  • Binde slips søgeordskonkurrence på 17
  • Bind slips søgeordskonkurrence på 18
  • Slipsebinding søgeordskonkurrence på 13

Alt i alt er det ikke den store konkurrence, der er på de forskellige søgeord og det er min vurdering at vi sagtens kan skabe et website, der har mulighed for at ramme side 1 på mange af de ovenstående søgninger samt at ranke i toppen også. Min vurdering baserer jeg på data fra værktøjet fra de enkelte søgeord i tilfældet med søgeordssætningen Hvordan binder man et slips ser det således ud:

 

Longtailpro4

 

Websitet der ligger nummer 1 og som også ligger i toppen på mange af de andre søgninger, har som udgangspunkt ikke søgeordet i hverken URL eller titel. Websitet har en sideautoritet på 31 og dette kan forholdsvis hurtigt opnås har siden en autoritet på højere end 50, er det straks sværere at slå dette website og vil kræve en række gode links fra andre autoritære websites. Selve websitet har, hvad vi lige kan se, 42 backlinks pegende over på det og af disse er de 14 juicy, som er en betegnelse for backlinks fra websites med vis autoritet. Til sidst kan vi se, at websitet har en PR 1 og en domæne alder på 5 år.

Såfremt at websitet havde mange juicy backlinks, ville næste skridt være, at vurdere disse backlinks og her kunne man blandt andet bruge Mozs værktøj http://www.opensiteexplorer.org/.

Når jeg kigger på de to websites slipseknuder.dk og Bindslips.dk er jeg ikke imponeret af indholdet og de 2 websites bærer præg at være affiliate websites lavet for, ja 4-5 år siden, hvor SEO metoderne så lidt anderledes ud. Blandt andet er der ikke meget tekst på forsiden af Slipseknuder.dk, som er siden der ranker nummer 1, og den første test jeg vil lave er, at købe et domæne og skrive knap 1.000 ord på min forside for at se hvor den lander henne.

Har du nogen spørgsmål eller kommentarer eller gode ideer til velgørende formål som indtjeningen skal doneres til, er du velkommen til at skrive dem nedenunder.